nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, August 13, 2010

Pink, PINK, pink....influence

hiii...salam ramadhan..

anak dara aku skrg nih dah bukan main lg..sikit2 nak jd princess, sikit2 nak jd barbie..sikit2 nak barang pink colour..dah makin besar, dah pandai melaram..makan pon nak cara barbie, nak berjalan pon cara barbie..mcm2 lah..tp bagus jugak, at least, aku slalu menggunakan ayat nih

kalau dia malas nak blaja
'akak, kena blaja pandai2, barbie suma pandai2 kan'..??
dan ini
kalau aku suruh dia tolong apa2 dan dia malas,
'akak, knp malas nih, barbie kan rajin2 dan bersih,
kalau malas kakak kena jadik momok jek'...
dan
ternyata berkesan..
demi untuk menjadi princess barbie...
hehehe

tgk, semlm..pe hal ntah, tetiba jek dia dok keras mcm nih..
tanya, 'kak knp..??
mak, 'saya kan tgh berdiri like barbie'
mmmmmm, barbie pakai jubah itam..hehehe

barang2 berangan che tiah...

beg skool barbie..mahal giler bag nih..
semput aku tgk harganya, x berbaloi utk warga bg seorang bdk tadika..
rm79.90..tp aku beli pakai duit gaji tihah sendri..
yg duit2 dia blakon tu..hehehe
aku blk, tihah ckp 'baik mak belikan saya bag ni, tima kasih mak'..
dia xtau aku pakai duit dia..
hehehe


botol air dora...mahal gak, kalau ikut aku nak suruh dia pakai botol air mineral jek..
botol air mcmnih pon dah rm18 xsilap aku..
tul2 buat duit depa2 nih..
tp kali nih aku pakai duit aku ok..
hehehe



kasut skolah tihah..'bubblegum'..brp ntah dlm rm40++
aku ade beli kasut yg formal yg warna putih biasa tu
tp dia xnak pakai sgt..
asik2 nk pakai ksut nih..
maybe sbb kasut putih dia tu xsedap pakai kot..sbb aku beli kat mydin rm4.50 jek..
klaka kan, murah tul kasut kat mydin tu,
aku nih kalau murah2 aku suka..jimat duit mak..



kotak assesories..nih 'adik aku' yg belikan, tenks sbb belikan..
aku tgk kat sogo aritu rm70++..
dan pencil case kesayangan dia..
dia xnak bwk ke skolah, sbb kwn2 dia suka amik..


payung nya..mesti mau pink gak..pulun...


brg2 sampingan..
jam, getah rambut, buku rujukan (hehehe)
jam tu aku beli kat plaza GM murah giler, 7 inggit jek..



tgk, spender dia..
(pe daa, mak dia nih, spender pon nk tunjuk)
aku de beli colour2 lain, tp dia sikit2 dok nak ulang yg pink jek..
x adil utk colour lain..
last2, yg pink cepat lusuh..
hish..
senang skrg aku beli suma pink jek...



knp tihah jd mcm tu..???


tgk la, kwn2 kelas nya nih..
aku peratikan, yg girl, suma mau pakai bag pink..
suma mau ada princess punya..
so, rasanya bkn anak dara aku saja yg begitu..
its normal utk bdk2 baya dia yg tgh growing up..
normal utk 'berangan'..
yg untungnya, tokey2 princess tu larr..


ok,ok..mak layan kan jek..mmg time dia kan..
supaya tihah x culture shock bila tgk brg bdk lain..
mcm sesetgh kwn2 dia yg suka mencuri brg2 dia
bila aku tnya knp si IIIII dan si QQQQQ dan si PPPPPP dan si JJJJJJ suka amik/rampas/curik brg kakak
tihah ckp sbb 'diaorang xde'..
tihah ckp 'saya dah slalu marah dan jerit jgn curik brg saya'
tapi si I, Q, P, J ckp..
'ikot suka lah, suruh la mak awk beli lain'
'mak kami xnak belikan'..

aku xnak tihah jadik mcm tu..
dan aku kenal bdk2 tu..
kelihatan mcm anak2 org berada, dgn kreta yg mewah2..
parent2nya baik tp dia agak konservative..
dan anak2 mereka juga ceria, tp agak suram dan berprotokol..
last2, tihah aku jugak yg blk slalu nangis..
sbb brg2 dia kena curik..
dan sapa yg jd mangsa..???
aku jugak...
kena belikan lain,
ingat aku cop duit..???
hahahaha..

xpelakan bdk2..cuma jgn bwk ke besar dah la ek adik-adik semua.....

and Tihah, jgn sedih2, nanti tunggu abah jadik KP National Library,
kita beli 18 lg brg2 barbie kakak tu..wow + pengsan!!!!

..smile ok...peace!!!!!

tgk, walaupon berselipar jepun, ttp nk getik..


5 comments:

  1. Apa barang nak jadi KP PNM...jadi lah PM malaysia ke...boleh dapat komisyen 500 juta

    ReplyDelete
  2. Hi miss pink.. tgk la mak nye, blog pun pink.. haha.. anak dara, mmg suka pink.. tunggu aqil besar skit, nak tgk ada tak keta mainan dia, toys askar ke.. hehe

    ReplyDelete
  3. sure punya sue..mcm ilham, sikit2 memen (ultraman), gun, lori, ben 10..mcm2..

    ReplyDelete
  4. kiut jaaa...takyah cakpa tiHah jaa suka PINK..acik nida pn PEBRET kaler pink..bukan apa kakBELl, kalO pink kaler dia lemBut ja...so cooL. princess kan siNonim ngan Pink..ehehehhe..
    bijak tihah nieh, ermm sian gak kat dia..brg-brg dia asyik kena soNglap...saba yer tihah.bTW, PRINCESS aKak so Cun Laaah ^___^

    ReplyDelete
  5. abg uncle pun suka pink... i like.. hu..hu..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK