nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, April 12, 2010

fatihah sport day tadika SBC..

11 april 2010.. stadium titiwangsa..

semalam tihah ada sport day..kat stadium titiwangsa a.k.a S.T lg tu..dasyat tadika skrgkan... sport day pun leh buat dkt tmpt yg gah gitu..kalau zaman aku dulu tak buat/pinjam padang sekolah org sure buat dkt dewan org ramai taman..hehehe

dan seperti biasa dr seawal pg mak dia yg dah tergedik2 xcited lebih dr tihah..hehehe..dan aku jugak dr last week lg xsbr2 nk gi sport day tihah nih..:)

dr seawal pg, jam 8 lepas kami breakfast roti canai (kang tak cukup lak stamina tihah nak lari) kami dah terpacak kat S.T..ingaktkan kami dah awal, rupanya kami dah terlewat..tihah dlm group umah merah...mcm2 acara yg diaturkan..perbarisan..national anthem...ikrar..dll..

dan bukan tihah je tau yg masuk game..aku and hubby pun masuk gak..mmg ada acara yg dibuat utk parent, seramai 20 ibu dan 20 ayah diminta volounteer..dan kami both mmg xcited sikit ngan benda2 mcmnih, so, kami pun ngan x malunya mensukarelakan diri utk masuk game tu..

dan pe yg klakanya..tihah dpt tempat last, dan maknya pun dpt tmpat 2nd last dan ayahnya pun dpt tmpat last..acctually aku kira ok skit la kan..???hehehe

game tihah - namanya 'hungry kids'- ala2 bwk bola dlm sudu..tihah lari laju tau, cuma dia x pandai nak letak bola dr sudu tu ke mangkuk, byk kali jatuh dan sbb tu la dia dpt last..

game emak - leraikan ikatan - aku..??suruh leraikan ikatan..??kuku pun kemot2..aku mana penah berkuku, sbb aku suka gigit kuku..:)..so, sbb tu la aku 2nd last..kalau ibu tu kukunya cantik sure senang nak leraikan ikatan tu..

game abah - ikatan getah - kalau mak leraikan ikatan, si abah pulak kena ikatkan ikatan tu..abah ngan gaya malu2 alah, men cuba sedaya upaya, tp ada abah2 lain yg lg pantas, tp xpe la kan abah syg..juz 4 fun..yg penting kita antara parent yg paling sporting kat situ..hehehe

pe pun layan gmbr je la ek..dr gmbr aku leh cita ngan lebih lg..


pekena roti canai dulu..lapar...


van nih la yg membawa tihah everyday dr tadika ke nurserynya..


cayalahhh..


tihah umah merah..beratur..tihah takut sikit ngan indian kat blkg dia tu, namanya jingle kumar..tihah slalu blik cita ckp jingle kumar tu garang..hehehe


perbarisan..berterabur abissss...klaka giler...cute jek..


bacaan ikrar..pun berterabur..tp mmg sweet..


tihah, low yee, tijan, faris dan shoban...sengih tihah..


bdk nih kalau bergambar mmg over..


go tihah go..


kuat tau tihah lari..tp syg xde rezeki..


tihah yg last..hehehe..xpe, yg penting anak mak steady jek..


yeahhhhh, mak lak nak lawan bukak ikatan..bapok susahnya sbb mak xpenah berkuku panjang..(yg mana satu mak..??cuba teka..??mak yg membulat kat tgh2 tu larrr ye)..


caiyok..caiyok..


abah sayang nye turn lak..mengikat ikatan getah..(abah syg yg baju ijau tu tau,bju adiah besday yg mak belikan aritu)


abah sayang steady jek..sengih jek..


an the winner is..1st low yee, 2nd faris...3rd shoban...4rd Tijan Tasina..5th Nur Fatihah Amni..


bg tihah merasa naik yg 1stnyerr..


Tasika Bintang Ceria a.k.a Tadika SBC


cenderamata yg tihah dpt...

## kalah menang yg penting best..tahniah 2 the teachers for ur good job..

No comments:

Post a Comment

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK