nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, April 22, 2010

aku dan peluang..

tadi masuk bilik bos, dia tanya lg soklan kat aku..

bos: betul kew awak taknak dhantar ke korea..??

aku: aah pn..

bos : smlm BPMI dah tanya, knp kita x de wakil..

aku : ooo,yeke..saya mmg xnak g, nanti anak2 saya xde org jaga..(aku ngan muka blur dan jujur menjwp)..

bos : eeii, awak nih dah de peluang, xnak g lak..

aku : xpe la pn. dah xde rezeki sy kali nih..

dan aku keluar dr biliknya..sambil berpikir2 d meja..Ya! betul aku tolak dan x nak demi anak2 ku yg tersyg.. dalam waktu yg sama, hubbyku juga akan jauh d perantauan, jauh dari malaysia..xkan aku jugak nak meninggalkan mereka..kalau kecemasan..?? dah abahnya xde, aku pun xde gak nanti mcmne??...aku syg anak2 aku lebih dr segalanya!!..ceewahhh

***kalinih buat post jiwang lak..

6 comments:

  1. tu la kak, dah jadi ibu ni, anak mesti diutamakan. peluang tu may be dtg lagi..berpa hari kalau gi korea?? keje ke??

    ReplyDelete
  2. 23 hari..training/keja..lama tu..hubby akak pun xde time tu..tu yg lg2 xsanggup tu..next week kena g klantan 3 ari pun dok pikir camne nih(sbb minggu tu tihah exam)..nikan nak kat sbulan gi..xpe larr, next year, ke next2 year ke kalau de rezeki leh g lg kan..

    ReplyDelete
  3. oo..lama nye.. kalau 2 3 hari tak pe gak kan.. sian plak kat budak2 tu kena tinggal..hantar balik kg la kak :-)

    ReplyDelete
  4. lama sgt la sue..23 ari tu consider 3 minggu dah tu..sbb abah dia pun xde...risau gak, si ilham slalu sakit lak tu..xpe larr..
    'berkorban apa saja' (dgn nada nyayian)..hehehe

    ReplyDelete
  5. takpela nanti duit simpanan dan membuak2 pergi la sendiri ye...

    ReplyDelete
  6. skrg pun duit simpanan dan membuak2..duit satu sen..hehehe

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK