nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, March 30, 2010

rombongan che tihah ke zoo

pandai ek tihah, kecik2 dah gi jenjln ngan kengkwn tinggal mak kat umah ek....

sabtu aritu tihah ada rombongan ke zoo yg dibuat oleh cikgu nurserynye (nursery a.k.a tadika sri ayu- nursery tihah ni mmg ada tadikanye sendiri, dan tihah sorang je bdk nursery situ yg tadika kat tmpat lain)..memula mmg aku xbg dia pegi, sampai ptg jumaat tu aku still berkeras xbg dia pegi sbb nanti tadika SBC dia akan buat rombongan yg gitu2 jgak, dan for sure dia akan gi lg skali..
tp ptg jumaat tu sampai kesudah dia pujuk aku..sampai balik rumah pun dok merayu2 'mak, tolong lah bg saya pergi dgn kwn2 saya, tolonglah, tolonglah'..hish umo2 gini dah pandai merayu nak g jenjln ngan kengkwn..at last aku cair gak..mlm tu call cikgu dia, suruh masukkan dia last minute..

dan sok pgnye kul 8.00pg, aku gi anta dia kat nurserynye (sib baik dia mmg ada strack suit oren sama ngan bdk2 nursery/tadika sri ayunya), dan tunggu sampai dia naik bas..risau gak aku, 1st time nak lepaskan dia tanpa pengawasan dr aku & family..dan pg tu tihah dah suam2 mcmnak demam, tp dia berkeras ckp dia sihat & leh jenjln kat zoo tu..utk xnak menghampakan dia aku bg la gak dia gi dgn syarat kena mkn ubat dulu (kalau x punya la payah nk suruh dia mkn ubat)..sampai kat nursery, tersengih2 dia ngan kengkwn dia sbb hajat dia aku layankan..

dan kul 1 tghari- tepat aku dah terpacak menunggu tihah turun bas..dan ternyata dia sgt happy..xabis2 cerita psl rimau la, elephant larr, pdhal dah byk kali dia pegi zoo tu..dan mlmnya tihah terus demam panas..




beratur dulu sebelum bertolak..baca doa, nyayi negaraku..

tihah ngan kwn baiknya iza sophia..

tihah naik bas jgn tinggalkan mak lelama ek..hisk..hisk..sok...nangis.....

bye2 syg..baik2 jenjln tu..tetiba aku rasa mcmnak nangis time tihah bertolak nih..risauuuu...


###- masa tihah nak naik bas tu x ramai parent yg menunggu anak2 nya..ada la 3-4 org yg mcm aku jugak..tunggu sampai ke pintu bas..'kdg2 terpikir, adakah anak aku nih over protection'???..

2 comments:

  1. hehe.. over protection ke?? lain parents lain caranye linda..muka tihah ngan kwn dia tu mcm nak dekat sama je..excited sgt la tu samapi demam2..
    :-)

    ReplyDelete
  2. aah, muka depa mmg nak sama..hehe, sbb tu depa rapat kot..
    mmg tihah sentiasa berpegang tgn ngan akak, kdg2 pelik budak baya tihah 5 tahun dah pandai main basikal ngan kwn2 dpn umah..kalau akak, jgn harap la aku nak lepaskan..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK