nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, March 1, 2010

riding..equestrian..konon..hahaha

today wanna story morry a little bit about riding..that not like equestrian tu..juz sit at back as ride in horse carriage jek..so...we riding this dekat titiwangsa jek..
memula tak jangka pun nak riding nih, juz ingat keluar jap gi pejabat pos dan berpakaian ala2 gi pasar..tetiba jek my hubby ajak round titiwangsa jap, acctually my house juz near jek ngan titiwangsa tu, juz about 7min kot..tu yang leh buat keputusan mengejut tu..

kalau kengkwn nak gi, riding kat sini murah sgt2..kalau keta kuda, adult = rm1/round child = rm0.50/round..kalau betul2 menunggang kuda tu adult =rm1.50/round and child =rm1.00...murah sesangat kan..

ingat nak suruh tihah ngan ilham riding a true horse ala2 equestrian tu, tp takut kemain my child tu nak pegang kuda tu..siap menangis2 lagik...hishhhh x tau la, bdk k.l kan..ngan kuda pun takut, tgk kambing pun jakun..aku kecik2 dulu, kambing ngan lembu tu, dok merayap selamba jek kat dpn umah aku tu, almaklum lah umah aku kat padang serai@kedah tu suasana kampung (mmmm, rinduuunyerrr)..tapi tgk anak2 aku nih, jakun kemain ngan lembu, kuda, kambing, cat , dog suma tu..pelik, pelik..

pe pun layanzzz jek la ek gmbr kat bawah nih..


baru sampai, round2 kat lake dulu..


aku dah dah ala penyanyi 60'an dah..dgn pakaian pasarnya..baju merah seluar ijau.. x jangka nak dtg sini la katakan..


here we come..


nmpak tak..??kalau tak nmpak teropong jek la ek..


jeng,jeng,jeng..nak naik dah..naik keta kuda jek dah la ek, nak naik kuda betul2 tihah ngan ilham takut sampai nangis2..


kuda yg membawa kami..sian kuda nih..sib baik aku ringan jek..hahaha


us..

abg cayg ngan tihah...


dok sejauh tu pun ilham dah nangis takut..


abg cayang ngan kuda peliharaannya..wah..wah..


Tihah yang 'konon'..padahal td takut kemain..

kengkwn, ujung munggu mmg best gak lelepak kat sini..jom la join..

2 comments:

  1. gud idea gak utk abiskan weekend.. leh ajak damya nek kuda... mmg bebdk skang jakun abis.. kat kl ni plg byk dog... sampaikan kambing pon diigtkan dog.. ishh

    ReplyDelete
  2. hahaha, sama ngan anak linda..kambing dia kata dog, dog dia kata lembu..ntah pe2 ntah..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK