nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, March 15, 2010

cuti2 malaysia,..langkawi..

last week, gi langkawi, org gi time cuti sekolah, tp kami gi time org sekolah..dah tihah ponteng 3 ari..

sebenarnya plan bercuti nih dah 6 month earlier dibuat..tempah tiket air asia..mmg plan nak gi honeymoon for 5th aniversary..disamping bawak mak dan my sis jenjln+ relax sbb depa dah byk membantu aku dlm membesarkan anak2ku..ceewahhh..lgpun mak kata dia nak warming up dulu flight ke langkawi nih sebelum nak ke mekah tgh taun nih..

1st day..

dr gombak naik train tmn melati terus ke KL sentral (senang sbb umah aku tul2 dpn stesen tmn melati tu)---skybus trus ke LCTT--flight trus ke langkawi...
kat sana aku mmg dah tempah Holiday faderal villa a.k.a rumah peranginan kerajaan..mmg cantik dkt situ..hotel dia taraf 4 bintang..betul2 tepi pantai cenang dan kolan renang dia pun cantik sgt..utk hari pertama kami x jenjln sgt sbb sampai pun dah petang, juz mlm kami mkn dkt pekan kuah dan lepak dkt dataran helang..tu pun x la lama sgt lepak dkt sana sbb anak2ku dah kejong sbb takut tgk burung lang tu besar sgt..pe pun burung lang tu mmg cantik dan kagum ngan pengukir burung tu..

2nd day..

hr nih kami mmg plan nak abiskan masa jenjln je..dr pg dah kuar nak naik gondola mat cincang, tp at last x naik atas sbb yg xdpt dielakkan..tp lama gak kami reround kat geopark area tu..mahal larr, nak ride gajah pun sampai RM80 sorang, tp suma kedai kat sana kami masuk..tgharinya kami terus ke taman buaya..mmg best kat sini..ada beatus2 buaya kat sini..paling mengerikan bila jln atas jambatan kayu tu, bwh dia ada beratus buaya..tp jgn takut sbb jambatan tu mmg kuat..dan kebetulan time kami dtg tu time buaya mkn, so, mmg excited larr..bila dah abis reround kat tmn buaya tu gi galeri perdana lak, mmg best..suma koleksi2 che det kita ada kat sana, dan brg2 tu mmg cantik2+menarik, dan tenang+ sejuk je dlm tu kena lak tgh2 panas tghari tu..mmg lega..pas dah abis merayap, tekak pun dah dahaga, kami lepak tepi pantai sambil mkn cendul pulut dan laksa dan rojak buah..mmg sedapppppppp sgt2..bermanguk2 la gak kami mkn..mcm org tak mkn sebulan la lagaknya..dah kenyang pe lg, blik bilik tido..ptg gi mndi pantai and swimming pool lagik..tp satu lerr yg leceh, pool tu x leh mandi pakai t-shirt, sib baik kami suma de swimming suit..cuma mak aku la kesian, juz rendam kakinya jek..

3rd day..

mmg arini kami plan nak shopping jek..dr pg dah pegi pekan kuah, merayap2..tghari tu penat, blik bilik jap tido, ptg tu gi balik sambung shopping..my sis la shooping sakan..mcm2 dia beli..aku..???x beli byk pon, gomen kan dah dua bulan xde gaji..so, jimat hokey....cuma satu je yg aku frust..idaman suri tutup..!!!...cam ne aku leh lupa jumaat kedah cuti..buat malu je kat org kedah, kalau org kedah tau nih sure kena halau x bg balik negeri....frust tul..

4rd day..

pg beli breakfast..pastu berendam lagik kat pantai ngan pool..mandi puas..tghari, ke airport dan selamat tinggal langkawi..awak mmg best..len kali saya dtg lagi ye..dan selamat datang Kuala lumpur, bandar yg menyampah dan penuh serabut..beza tul..indah betul 'kedah' ku itu..

pepun layan gmbr je la ek..x menarik pun, juz pakai kamera hp jek..


on the way..train dr tmn malati ke KL central..


here we go..


kalau dah jumpa adik aku nih, ilham mmg xnak ngan sesapa dah..mkn tido berak suma2 lah ngan umi nye nih jek..




holiday faderal villa..cantikkan..??


like this photo..kat rebak marina rasanya..


adik nak naik tiger nih balik K.L leh tak..??


kat tmn buaya..


at galeri perdana..


pantai cenang..suka tihah..


at dataran helang..de gak bergmbr ngan helang tu, tp ntah knp suma gmbr ngan helang tu xjd..


wajah2 keletihan..


wajah2 keletihan..


kedai nih la yg paling byk kami dermakan duit kami tu..


pelahap sumanya..


lepak tepi pantai..malam..


cayanggg mak..


at pool..


keindahan pantai cenang..


periuk baru aku..hehehe


on the way balik..suka ilham dpt jejuk..


tukang tolak bag aku..hehehe

2 comments:

  1. wow.. bahagie2 bile dapat melancong dan melencong. tak pernah pi galeri perdana lai.. lain kali nak pi lah. bile air asia der promosi lai eh. hu..hu.. mmm cam kenai je tukang tolak troly bag linda tue.. ha..ha..

    ReplyDelete
  2. best tau geleri perdana tu..len kali plan nak gi indon lak..tukang tolak troli tu mmg linda byr dia sehari 2 hinggit..hahaha

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK