nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, February 8, 2010

pregnant time..tag

Tag from my blogger friend babyibu..and since my friend Is a.k.a angah post a pregnant topic, so, its inspired me to answer this tag..

1. Berat sebelum mengandung
56 kg...

2 .Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
109 kg...dasyat kan..??naik sekali ganda berat badan..sampai doktor pun heran aku mkn apa..tetiap ari mkn lembu seekor ke apa..ahahah

3. Berat selepas abis pantang
89kg..sib baik aku breast feeding..tu pun punya larr payah nak turun kan ke angka 50kg++..tp sebelum mengandung ilham aku dah turun 68kg, but ngandung ilham naik balik 107kg then sampai larr sekarang susah kemain nak capai angka 60kg++ pun payah..

4. Apa yang korang suke makan mase mengandung?
suma aku suka..kecuali mknan yg ada bau black pepper, aku pening+nak muntah..
tp time ngandung tihah aku ngidam nak mkn tombol kelapa, tp hubby aku x dpt, at last sampai skrg, tihah kalau duduk diam2 lidah dia akan tersentil sikit..(xtau ada kaitan atau kebetulan)..
time ngandung ilham aku nak mkn nasi beriyani gam anjung warisan kat johor, x dpt gak..time waiter 'anjung' tu ckp yg nasi beriyani tu dah abis, aku terus terrrrmenangis dpn dia..sib baik hubby pujuk..hehe ngada2 tul kan..???

5. Hospital mana anda bersalin?
Tihah + Ilham..HUKM, Cheras..im very satisfied to deliver again my baby at that places..

6.Berat baby masa dilahirkan?
Tihah = 3.89kg..
Ilham = 4.20kg..
tgk, baby aku pun dah berat, mana larr aku tak berat gak...hahaha, alasannn...anyway dua2 aku bersalin normal tambah2 utk baby sebesar Ilham..alhamdulillah..

7. Tunjukkan gambar anda masa pregnant.....at least 5 keping
oppsss...jgn terkejut ek..perbezaan yg ketara...hehehe


nih kat langkawi dah ngandung 3 bln..mula nak membesar dahhh...60kg ++


time nih 5 bulan lebih..berat dlm 70kg++ dah..


time 7 bulan lebih..berat dlm 80kg++..awauuuuuuu..


masa kursus induksi..90kg++..ahahahaha..time nih tgh glamour cita majalara, my jiran separtition si aboy asamboi tu suka tul panggil aku manjalara time nih...ceh kurang asam tul dia tu...eh, nnti aku kurus cantik tau..ahaks..

then...?????masa berat 100kg++ tak dapat dipublishkan atas sebab2 tertentu, krg takut ada yg terkujat lak tgk aku time tu..hahahaha


aku dah mula kurus balik..ahaks...kurus kerr..???kalau berani buat la jd 50kg++...ha..??berani tak belinda..????hahaha

pe pun segala pengalaman pahit getir masa mengandung dan bersalin, semuanya amat lah berbaloi kerana skrg aku dah ada nur fatihah amni dan mohamad ilham zafran..

and kalau ada kengkwn yg rajin nak meng'tag' silakan, amat lah dialualukan, leh la kongsi pengalaman sesama..

5 comments:

  1. kus semngat..semngat betul sampai jejak 100kg tubaby pun boleh tahan besar tu.terer la linda push out..hehe

    ReplyDelete
  2. sue..haha, tu arr psl..naik moto smpai pcah tayar, sib baik leh susut balik..teruk gak sbnrnya nak meneran baby tu, tp alhamdulillah, berjaya gak..keturunan linda mmg baby besar2..linda dulu pun 4.1kg..

    ReplyDelete
  3. ha..ha.. gambo yang last tue cam berselindung disebalik tehah ngan ilham je ahaks.. pepun tahniah coz tak jadi manjalara dah.. selamat maju jaya... manjalara episod-2 bile nak muncul?? ahaks..ahaks..

    ReplyDelete
  4. wahhh dpt gak tgk linda edisi pregnant akhirnye.. sebelum ni ade k-rol nk dedahkan pic linda mase prgnant yg gebu tu he3x

    haah ler skrng de nmpak beza gak kecengkengungan pp linda terutamanya :p, berkat ikot jejak the biggest loser asia kot ek huk3x

    kalo nk tambah production bg hint haaaa :p ade sesuatu yg perlu dipulangkannnn ikot turn he3x

    ReplyDelete
  5. HAHAHA, XPE, Jgn risau angah, linda akan menunggu angah settle dulu, bau linda meneruskan perjuangan linda tu, gunakan tanpa was-was jek..hehe..and jgn ikut contoh linda ek, krg susah nak turunkan balik berat tu..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK