nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, February 22, 2010

at bukit permai..

20/2/2010..ptg, jenjln at bukit permai, idea tu sebenarnya timbul bila my neighbour separtition si aboi asamboi dok tetanya psl bukit permai nih...then balik umah, tanya hubby psl bukit nih, trus dia ajak gi bukit permai nih.acctually bukit permai nih adalah salah satu port my hubby and i ber cengkerama time2 baru lepas kawen dulu, sebelum kelahiran tihah..mmg cantik bukit permai nih, boleh tgk satu K.L dr atas nih, dan kat sini gak org filem slalu buat shooting.. kalau sesapa nak tau, bukit permai nih dlm area kg cheras baru, leh la cari dlm google map tu ek..

tgk la kat bwh nih, gmbr2 kecantikan bukit permai tu, tp kegembiraan kami tak lama, sbb ada insiden yg tak diingini berlaku kat sana...


tima baru sampai, excited jek..

abg syg tgh mendokong ilham sambil menghayati keindahan alam..


kat sini pun ada playground, suka my child memain kat situ..


budak tocik nih kalau bab memanjat mmg serah kat dia larr,, tinggi pon x gayat..


mcm 'momok' lak abg syg time nih..


KLCC and Twin tower..mmg cantik kalau tgk real dr situ..


area mana aku x sure, tp mmg cantik gak..

tp yg x bestnyerrr....
tetiba....
^
^
^
dok asyik berlari kat playground situ, tihah terjatuh...sedih lak..


menangis2 tihah nak balik...


gusi dia pon berdarah, sik baik x patah giginya..


on the way balik, tgk dada tihah pon bengkak sbb dia terhempas ke batu..


Tihah smlm, dah de misai 'hitler' dah..bibir tihah pun bengkak..

ayat yg menyedihkan antr aku dan tihah...
aku : Kakak jgn la nangis, bg la sakit kakak tu dkt mak, sedih mak tgk..
Tihah : tak nak lah, biar la kakak je yang sakit..
aku : knp pulak kakak x nak bg jek sakit tu kat mak je..???
Tihah : sebab kakak sayang mak, kakak tak nak mak sakit....

Dah, sterusnya, bukan tihah yg nangis, aku lak yg nangis...terharu....
harap kakak syg mak mcmnih sampai bila2 ye..walaupun mak dah tua nanti..

4 comments:

  1. hisk hisk~~ sayu nyer rina... sian tihah... hisk hisk.. sob sob.. harap2 anak2 rina nanti mcm tihah..

    ReplyDelete
  2. kanak2 nih ckpnya ikhlas, hope berkekalan la kan..jgn bila dah remaja jd pandai melawan lak kan..

    ReplyDelete
  3. insyallah... byk cabaran nak besarkan dorang nih.. cabaran kat luar tu byk sgt.. kita dah didik2 elok.. takut nanti kawan2 nya lak yg tak elok.. hish.. takut.. simpang malaikat 44..

    bukit permai ni area mn linda? rina selalu dgr.. tapi tak pernah pergi.. nak gi la bila2.. jam tak nak pergi situ?

    ReplyDelete
  4. tul tu rina..pe pun kita buat yg terbaik la kan..
    bukit permai tu area cheras ampang..kalau rina g ari cuti x jam pun, linda nak ckp tempat spesifik pun susah gak, sbb lnda mmg x cam jln..hehe.
    kalau rina nak senang, cuba search guna google map, cari bukit permai, or landmark terhampir, kampung cheras baru or taman mawar..
    lalu ikut MRR2..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK