nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, January 4, 2010

Orientation day at Tadika SBC

2 Januari 2010..Tadika SBC- Tadika Sinar Bintang Ceria at danau kota..
Fatihah 1st day orientation..fatihah relax jek, tapi mak dia yg berkobar-kobar..hehe..

- dr pagi bangun fatihah dah tertanya2 kita nak kemana..??nak ke school kerr..??
siap-siapkan dia, ikat tocang dua, mcm aku time gi sekolah dulu2..excited tul rasa nak anta anak gi school nih..

- bwk dia breakfast dulu mkn roti canai..sebenarnya mak ngan abah dia yg dah lapar...

- sampai sana, dah penuh parent yg excited mcm aku jugak..Fatihah masuk kelas Rose bwk bimbingan teacher Thulase..acctually mosttly teacher dia Indian, ada Teacher Chinese 2-3 org teacher melayu seorang..teacher melayu akan ajar Iqrak rasanya..

- dkt sana mmg fully english..lagipun masukkan fatihah mandarin clases skali..jenuh larr dia dok ber chong-cheng ckp cina nanti..nasib baik adik aku boleh ckp mandarin gak, leh larr berckp2 dan mengajar dia nnti..

- sementara fatihah dalam kelas, ada jugak 4-5 budak yg menangis2 sampai tendang2 pintu pun ada, xnak masuk punya pasal..nasib baik fatihah tak macam tu..dia relax jek..sambil tersenyum2..

- at class, teacher Thulase suruh Fatihah duduk paling depan..i think its good, at lease Fatihah sudah dilihat dr hari pertama lagik..

- so, selasa nih Fatihah akan stat fully class..hope everything okay..



im ready go to school



Jom kita gi cepat, krg terlambat..mak dia yg sibuk lebih..hehe

kat kedai mkn pekena roti canai dulu..

penuh parent yg dtg bg support..

abah syg...kat mana2 pon mesti membaca..umah ke luar ke, asal ada terluang..

dah abis kelas dah..tihah still senyum walaupon ramai yg turun ngan linangan air mata..tihah said Teacher baik and good..

tu dia Fatihah..besar tul bdk indian yg dpn tihah tu..x mcm 5 tahun..

borong baju dia byk2..senang..sesuai ngan mak dia yg pemalas nih..hehehe

9 comments:

  1. che tiah sudah ker school dah...tak sangka dah besar anak cik linda nie yer sungguh tak sangka...apa2 pun gud luck yer che tiah...belajar rajin2

    ReplyDelete
  2. tu la che pah..time tu pun aku dah dok ckp2 ngan ciktaufiq 'dah besar kan anak kita bang'..:)..
    pe pun thanks 4 ur wish..doakan yg terbaik tuk tihah..

    ReplyDelete
  3. bestnya gi school..tunggu la aqil besar nanti, camana la dia gi school..

    ReplyDelete
  4. sue- mmg best sampai mak dia yg terlebih excited..hehe..aqil mmg dok nursery kan..?? kalau dia dah biasa ngan nursery slalunya dia akan okay time tadika nnti..insyallah yg terbaik tuk aqil..

    ReplyDelete
  5. Tihah tomeinya ikat tocang..
    Macamana pronounce nama cikgu dia tue Thulase?? alamak berbelit lidah hehe

    ReplyDelete
  6. sinomosa..hehe, tocang tu fesyen turun menurun tu..
    kalau tak silap rasanya thulase= pronounce dia TULASI kot..
    lnda pon main sebut jek aritu, tp sib baik teacher dia menyahut..hehehe tul la tu kot..

    ReplyDelete
  7. teringat anak den yg begitu periang masa kat tadika.. bila masuk sekolah betul.. hampehhh

    ReplyDelete
  8. ini mcm mak nyer yg excited nak masuk sekolah nih.. hehehe... rina tgk.. rina pulak yg tak sabar nak hantar anak2 g sekolah.. tapi tgk skrg they grown up so fast.. rasa sekejap jer besarkan dorang.. tgk tgk dah sekolah dah..

    ReplyDelete
  9. en.lan.. harap fatihah nih riang nye berterusan larr..ngape aqil xnak gi skolah lagik kerr???..

    rina- mmg tul..linda pun rasa mcm baru jek ngandungkan tihah dulu..lg pon anak pertama kot, maybe sbb tu yg excited lebih tu..hehehe

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK