nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, January 15, 2010

jenjln at zoo negara

continuing from sepetang at KLCC...

1 day after sepetang at KLCC, we dgn ala2 rombongan cik kiah jenjln at zoo negara lak... acctually zoo nih dkt sgt2 dgn umah aku..kira2 5min jek kot..abg aku larr yg excited sgt2 ajak nak gi zoo, so, utk tidak menghampakannya, so, aku pun bwk la semua2 family aku..

penat gak larr sepanjang berada/berjalan dlm zoo tu..besar dan jauh2..hilang la gak kalori aku dlm beberapa ribu Kilajoule..hehehe,

kat dlm tu mmg best, tp dr pengamatan aku, haiwan2 kat situ agak menyedihkan..mcm x cukup mkn..dan mcm agak kesunyian..kalau dibandingkan dgn zoo singapore, mmg amat2 berbeza..sedangkan zoo singapore juz import suma haiwan2 dia kat kita (malaysia), tp haiwan dia lg gemuk2 lak dr haiwan kita..tu pun sblm kesana aku saja bwk stok biskut utk diberi haiwan2 tu mkn..abis suma licin stok biskut munchy aku sepeket..sampai buah langsat kami bg pun berebut haiwan2 tu mkn..




nih dua sepupu Amar dan Ilham..sbnarnya pantang jumpa..mcm ;tom & jerry' asik nak bergaduh jek..


My bro family..




ada lak ikan nama 'belida' his..his..nak tumpang popularity la tu..

belum apa2 lagik dah nak berehat dulu dah..




Tihah posing ala2 itik patah pinggang..


my family and i..muahhh..

budak ceciput..x leh berenggang lansung..berkepit jek berdua..

aksi x ready..dan amat lah jarang tgk tihah bergambar dgn aksi tegak begini..hehe
mcm dkt jek tihah ngan monyet tu..
ngan gajah..tgh bg gajah mkn biskut, and bju no. 2 itali tu adik aku..mmg ditugaskan mendokong Ilham...Ilham pun asik2 nak 'umi' dia jek
bg ziraffe mkn biskut gak..


acctually best sbnarnya gi zoo nih, kalau gi ramai2 bwk family rasanya lagik best..ok kengkwn suma..pe lagi..jom larr..

2 comments:

  1. pg2 lg td ank buah ade kol is (on d way g sek) kate kalo dia g sekolah bagus, nak kiteorg bwkkn dia g zoo negara he3x teringat n3 linda ni yg nk tnye bp hinggit ek fee nk msuk zoo negara skrng??

    ReplyDelete
  2. is..kalau xsilap adult rm2o..and children atas tiga tahun rm6..

    kalau nak masuk insect area and butterfly park kena tambah rm5..tp rasanya yg juz zoo pun dah cukup puas berjalan dah..linda aritu xamik pun tambahan incsect and butterfly tu..

    gi larr Is..bdk2 sure suka,...lgpun, sementara skrg..kalau dah sarat sure xlarat nak jln sbb besar area kat dlm tu..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK