nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, January 8, 2010

about him..

1. First time you met him - when and where?

At student registration,...dia as lecturer..dan aku bdk baru..and dia terlibat dgn pendaftaran bdk2 bru.. mak aku yg dok borak lebih2 dgn dia..aku juz senyap jek..But aku just terpikir apehal mamat nih layan family aku most than other student..

2. Love at first sight?

x larr kot..rasanya dah bersight2 kot..hehe..tp yg pastinya aku 'kureng' sikit dgn dia dulu, tp kengkwn aku yg excited ckp dia dok tgk2 aku..


3. Who is he when the first time you met him?

my lecturer but not teach me..

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?

mmmm,dia usyar2, ngorat2 aku kat Library..aku nyampah, aku jeling jek dia..hehe
lama gak kot, minta no fon, aku xbg..at last herry (my member) yg bagi dek kerana dpt upah rokok sbatang..hehehe..nakal tul depa2 nih..Fini, herry and efa larr yg bersungguh2 merapatkan kami..anyway thanks alot my friend..
and when receive 1st call from him, dan dr. situ lah segalanya bermula..dlm sbulan kot dr tarikh call kami dating..:)

5. First place dating?

Holiday Plaza..JB..mkn pizza..dia heran ngan aku sbb mkn selamba sambil bersila dan pulun mkn habis-habisan (sampai dlm pinggan dia pun aku sapu) dan sendawa sekuat hati walaupun itu 1st date kami, xde control2 ayu punyerrr..x senonoh kan..hahaha..tp dr situ yg menyebabkan abg makin syg kat sue kan..???

6. How he proposed?

entah proposed kerr..??semuanya berjalan secara kebetulan, xde proposed2 rasanya..time tu aku dah 27 thn dan dia dah 32 thn, so, rasanya mmg patut kawin dah pun kan..

7. Special date with him?

- 1st call bln 8, tapi xingat tarikh..
- 28/10/2002 1st date kami
- 25/3/2004 tarikh proposed
- 19/6/2004 Tarikh family dia dr johor ke kedah dtg merisik aku..jauhkan..selatan ke utara..:)
- 3/7/2004 Bertunang..
- 13/3/2005 Nikah dan sanding at my house (padang serai kedah)
- 19/3/2005 sanding at him house..J.B Johor..
- 26/12/2005 give birth Nur Fatihah Amni..tepat 9 bulan lepas nikah dan saya bunting pelamin..
- 6/10/2007 give birth Mohamad Ilham Zafran..

(sblm jwp soklan nih call dia dulu tanya sebenarnya hehe, acctually dia yg still ingat suma tarikh2 nih, aku terlupa lak,hehe)..but sue sgt2 menghargai atas ingatan abg ke tarikh2 penting kita nih..amat2 jrg ada lelaki yg nak ingat semua tarikh2 ini..


8. Changes that he asked you to do?

entah..pe ye abg..???saya bkn lah seorang pompuan yg berleter.. dan rasanya saya rajin memasak dan kemas rumah tuk dia...but maybe,kurus sikit, pakai tudung dan jadi isteri solehah..kan??..i hope it too one day..

9. What is about him that you love so much?

sangat2 penyayang, rasanya antara aku atau dia, dia lebih kerap mencium dan menggomol anak2 kot dlm sehari..selalu sgt sudi meneman dan melayan aku kalau aku ajak keluar jenjln dan melayan aku yang suka menari ala2 sewel tu kat umah (sehati berdansa lah katakan)...

10. What is about him that you wish he would change?

control ur hot temper..rasanya x ada dah melainkan your temper..

11. You lose your mind and crack your head when he?

marah2 dan cakap kasar..terus porak peranda jadinya..

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?

everyday i will be smile while u send me with ur beauty smile every morning..

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?

as big as a life and a more than i can say..thanks because ur complete my life..


*** kalau ada member blog yg compius..'Sue'=Suraya adalah nama manja saya dirumah/kampung ok.. @ Suraya Belinda...





(all this wonderful ideas is tag from my blog member suliana)

8 comments:

  1. baru nak tnya knpa panggil akak sue..hehe.. bagusla hasben akak igt sume date tu..jauh no, kutub utara kutub selatan..hihi

    ReplyDelete
  2. dan aku still ingat lagi bagaimane first time nak kuar dating..janji dr pagi petang baru tiba...dah ler tu...naik kete???hehehehehe lucu sgt kan

    ReplyDelete
  3. sue tu nama manja tu dr baby lagi..hehe
    2 larr, akak lak yg lupa ingat antara tarikh2 yg awal2 tu, tetiap kali sampai tarikh2 tersebut dia yg slalu akan ingatkan..

    ReplyDelete
  4. eh efa..aah larr..lupa lak aku nak menceritakan kisah tu...hahaha..thanks ingatkan..nnti aku cerita bwh topik lain larr..maybe tajuknya 'suka duka dating ku dahulu' kan...hahaha..

    ReplyDelete
  5. Hehe..baguih tul lelaki boleh ingat suma tarikh..Dulu lecturer? Skrg tak lagi ke?

    ReplyDelete
  6. skrg tak lagi..sejak lepas declare trus dia mintak cari keja lain, utk mengelakkan sebarang spekulasi lecturer2 ngan student2 lain.. dan skrg dia dah keja dkt Perpustakaan negara..

    ReplyDelete
  7. huih..huih... macam ala2 citer hindustan. pepun.. semoga bahagia selalu.. bile tehah n ilham nak dpt adik?

    ReplyDelete
  8. industan..??? yelakot, linda kan mmg ada iras2 aiswarya rai kan..hehehe..
    adik tihah ilam..??? lagi dua tauh kot..hehe..pepun, tunngu kerol-jun, dan jaja-aril dulu..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK