nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, December 23, 2009

my hp history..

since i juz bought a new hp..when remembered again, i think its my 5th hp i use it since i 20 years old 11 years ago..acctually, if possible i could not change my hp except its really necessity or rosak ke, or the latest one i change it sbb kena curik...


this my 1st hp..mak belikan masa umo 20..time nih tgh blaja lagi kat Uitm Arau.. mak beli ngan motosikal (Kriss model PDT217) skali warna hijau gak..gmbr nih walaupun warna oren tapi warna sebenar hp saya hijau lumut..cute..tapi susah satu sbb charge dia jenis kena letak terpacak stail telefon cordless tu..
arcatel nih aku pakai dlm 2 tahun..lepas tu kena ragut dekat tasek gelugor penang masa aku tgh bawak moto balik keja..


untuk melupakan kesedihan aku kehilangan arcatel, aku beli telefon baru nokia 3310..pakai duit gaji aku masa aku kerja dkt Mindsway construction dkt kepala batas..lama juga aku pakai hp nih sampai dia rosak kena air..key pad dia yg no 4 ngan 9 xleh tekan lagi..


memandangkan hp aku dah rosak adik aku berbesar hati memberi pinjam dia nyer hp simpanan..pinjam kerr ek..??? hehehe..sebab aku rasa aku pinjam de la dkt dua tahun gak..hahaha..anyway thanks sis coz ur alwayz understand me..


hp seterusnya my beloved abah belikan..samsung..abah kesian gamaknya tgk anak dia yg sorng nih asik meminjam hp si adik jek..bertahun2 lamanya lak tu.. lagi pon time nih influent kamera mmg kuat, so, suma2 nak pakai hp yg berkamera..Hp nih aku pakai time aku tgh study dkt UTM johor..aku syg sgt hp nih..lama aku pakai dr bercinta sampai aku bersalin anak kedua aku..de la gak 5 tahun aku pakai..at last rosak gak.. key pad dia byk rosak..and for my abah..thanks abah syg sbb belikan sue hp nih ye..sue still simpan sampai skrg..nih hp kesayangan sue..


hp seterusnya sony ericsson..aku suka hp nih..acctually nih hp kedua yg aku beli sendiri..nih aku beli guna gaji JPS..suka sbb cybershot..gmbr totally cantik.. memandangkan anak2 aku xreti duduk diam kalau tangkap gmbr, so, hp nih amat lah sesuai digunakan, walau camne laju pon dia bergerak, gmbr still statik dan cantik.. tapi syg, si badigol tu dah curik hp aku..acctually nih kali ketiga aku kena ragut..xtau la knp pencuri suka sgt ragut aku..bkn nyer aku nih byk duit sgt pon..de la brg seringgit dua dlm purse tu..


aiks..??knp gmbr nih berulang..?? sbnrnya lepas aku kena ragut aritu, aku beli semula hp yg sama..sama brand..senang user friendly for me..xpayah aku pening2 pikir nak explore dan blaja guna hp baru..cuma aku beli warna casing jek yg lain..



seterunya lepas nih hp apa pulak ek..??entah xtau la..acctually, aku harap aku dapat guna hp yg aku tgh guna skrg sampai lunyai larr, sbb aku slalunya x kan tukar hp melainkan benar2 berkeperluan.. dan aku pon menggunakan no. hp yg sama since aku mula2 beli tahun 1998 dulu..aku mungkin antara pengguna maxis yg setia kot..stick pada no yg sama..time aku dulu, aku beli sim kad tu pada harga RM350 xsilap..skrg, sim kad dah boleh dapat serendah RM8.00 kan..beza dulu ngan skrg..


*** acctually idea 'hp history' nih diberikan/diciplak tajuknya dari my friend 'suriyati senget'..hehehe..

2 comments:

  1. wah..kurang asam ko ben...ko panggil aku senget ye...

    ReplyDelete
  2. betul pe...hahaha..tringat masa hg lembek lutut sambil memegang jug air kat padang Uitm dulu..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK