nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, December 2, 2009

Last Week is my Truly Hardersss Tough Week...

After My Boy lollipop warded in ward case, now my case plak..

I was grabbed, robbed, pick pocket, ragut, diseluk saku..entah la, aku pon xtau apa definasinya..yg pastinya suma brg2 kesayangan aku hilang..purse, Hp, cash (RM750++), card credit, Atm, Pil perancang yasmin brand 6 bulan nyer stok (RM270), even my baby bottle and soother pon lesap..anggaran suma +-RM2000++

5.30pm..
I and my family go to carrefour wangsa maju..end month shopping..since my son go out from hospital..brg2 rumah byk yg xde..

6.45pm..
kejadian berlaku..in wet area..bhgn ayam..xsedar..tetiba jek ilang..

7.00pm..
nangis2..report at security..check at security, tgk CCTV balik..sedap jek tgk 'si bedebah' tu mengambil + melenggang ngan bag aku..yg geram, masa kat security gak, aku blok CIMB card aku, CIMB ckp dia dah guna dah kad kredit aku tu xsampai semint sebelum kat Petronas wangsa melawati..so, aku xhalalkan setitik pon duit minyak yg kau guna pakai duit aku tu..kalau kau accident lepas tu..aku x mau tau..tu balasan tuhan namanya..

8.00pm..
gi balai polis buat report..blablabla..

next day..

8.00am..
LPPKN, amik stok Pil perancang baru..RM150 terbang..

9.00am..

gi balai polis balik utk cop pengesahan..

9.30-12.15am..
Gi JPN / maju junction..buat IC..leceh..RM300 terbang..dapat IC sementara

12.30pm..
amik gambar utk lesen JPJ..

2.00pm-3.45pm..
JPJ buat lesen baru..

4.00pm..
maybank..keluarkan duit yg sedikit jek tu tinggal..boleh guna buku jek, nak buat kad baru kena tunggu IC sebenar siap..

leceh..penat sehari..nih belum masuk aku nak kena buat kad atm lagik, kad avon kad cosway, bla,bla,

That something im sure is, xselamat la kau dunia akhirat..betul2 dah menyusahkan hidup aku..aku bekerja bersengkang mata, sedap jek kau amik..hanya tuhan yg tahu perasaan aku masa tu..kau nak taubat nasuha ke pe ke aku tetap tak halalkan sampai kiamat..tiada maaf buatmu..

Mungkin ada yg berkata..sudah2 larr, jgn menyupah org mcm tu..tapi, entah larr, mungkin aku x semurni mana, dan sifat pemaaf aku yg selalunya ada di hati, tetapi kali ini berkurangan..maaf..

tapi, thanks buat mak dan abg sayang yg xjemu bg sokongan..and my lovely sister, miza thanks atas bantuan iklas mu RM100..sangat2 berharga buat kak sue tika begini..

7 comments:

  1. Aku baca pown aku rasa geram kt owang tuh..
    Nyusahkan owang btoi..
    Usaha kerja cari rejeki halal tamao.. dok bt keja brengset lak.. nyusah kan owang jeww!!

    (Terlebey emo lak aku)

    ReplyDelete
  2. sabar jela...
    nanti2 ade la balasan dia tuh...

    ReplyDelete
  3. siannye..saya paham..pernah mengalami situasi yg sama mcm akak..takut la..kena hat2 lagi pas ni, xmo bawa purse..nak lenggang kangkung je..

    ReplyDelete
  4. mmg jahat tui org jahat tue. kalau nak curi tue curi la pil perancang je. yang lain pulang la balik.. ahaks.. jgn marah linda gurau je. pepun aku pun turut bersimpati ngan musibah yang ko hadapi.. semoga ko dapat rezeki lebih dari pada apa yg ko ilang. amin....

    ReplyDelete
  5. kerol..byk la ko ek...'
    buat pe dia nak curi pil aku sesaje..lain la kalau dia nak jadik pondan..
    pe pun thanks dan aminnn atas doa yg diberikan...

    ReplyDelete
  6. benz,
    sian nya hang.. gamaknya penyangak tu memang pro laa kot.. dia bleh merembat sampai hang x sedaq.. apa pun banyak2 bersabaq.. doa org teraniaya ni mustajab.. doakan dia dapat balasan setimpal dari NYA..
    satu lagi.. jadikan pengajaran... bawak handbag tu kepit kuat2 celah ketiak.. biaq bau masyam x pa.. janji x dak sapa berani nak seluk..

    ReplyDelete
  7. btul tu k.eja..smlm gi tesco, bwk porch bag (btul ntah aku eja nih) jek..senang trus melekat kat bdn..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK