nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, November 16, 2009

2012, last weekend activities..

last saturday my hubby and i go 2 KLCC for midnite movie 2012 at 11.30 p.m..being bachelor back..hehe, my kids..???my mom came 2 my home for 'accompanying' my kids.. thanks mom coz ur so sporting..muahh..

want story cikit about that movie..from 5star, i give 3.8..ok kot..apa..???sikit kerr..???maybe coz aku dah penah tgk movie yg lg trill dr tu..tp cita 2 ttp best sebenarnya..about ticket of course sold out..in that cinema pack with people..

about story, u should know this story about appocalype "hari kiamat' ..the Story delivered indeed showing sophisticated science technology prove how world called by BUMI EARTH will be ruined in 2012. And in fact that doomsday came early than what they acpect..

that all what in my mind about that movie, sorry maybe for those yang x tengok lagik xpaham apa yang aku bebelkan nih..


1. CGI atau effect dia absoluletly marbeles. u should know ianya di hasilkan dari pengarah movie independence day dan the day after tommorow. Memang superb.

2. Jangan pandang orang tu gila, padahal kita lagi tak betul dari dia. dan sebenarnya dia yang betul. (donno either u understant or not apa yg aku ckp nih..).

3. Money, you may be will be safe if you are terlalu kaya..kaya like kerabat arab suma2 tuh..


4. India adalah pencentus kepada penemuan fenomena apa yg akan terjadi waktu incident 2012, however India dianaktirikan dunia. maybe sbb orang tu miskin kot..

5. slalu cita2 camnih, hero nyer mesti broken family..rasanyaerr cam suma kot dr apa ygaku penah tgk..maybe nak bagi sedih lagik kot..

6. China, merupakan sebuah negara paling hebat dalam teknologi pembuatan. Diorang hasilkan 3 buah “ship” yang sememangnya takde negara yang boleh lakukan dalam masa yang singkat.

7. Amerika, last presiden is a negro. seorang yang baik dan berbudi bahasa.imagine like Obama lah kot.. Not like their president before..jahat dari hantu..


8. Melarikan diri dari bencana itu adalah mustahil..!!..Allah alwayz know acctually..sebenarnya kalau Allah dah kata 'Kun fayakun', maka jadi, jadilah..


9. Ending cerita ni mungkin tak logik, dan korang patut kaji satu tempat yang tak kena banjir atau tsunami dalam peta dunia tersebut. Kenapa ye? Korang fikirkanlah.

Tapi, di saat2 bumi bergulung suma tu, aku mmg ngeri..xabis2 mulut aku mengucap 'Allah Hu Akbar'..


Maybe korang takpaham entry aku kali nih melainkan kalau korang dah tgk movie nih..

apapun lepas nih, for next month, we planning 2 bring our kids 4 watching 'The Princess Frog' pulak..hehe..


Cuba Korang bayangkan "tok sami' nih dok atas gunung everest, kalau banjir pon dah cecah ke puncak gunung setinggi tu...mcmne kita yg kat bwh nih..mmg dah takde larr jawapnyerr..




Adegan bumi terbelah/retak


Nih kat depan panggung..




Buat posing maut..hehe





Pasnih nak bwk Tihah ngan Ilham tgk cita nih..Tihah kata princess tu mcm muka dia, sebab gelap, mata besar dan rambut krinting..hehe..






No comments:

Post a Comment

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK