nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, October 20, 2009

Belinda means..???

Belinda..??mana dapat nama tu..??knp nama mcm tu..??xde nama lain kerr..??melayu kerr..??that all among what people says when 1st time know my name..

mana dapat..?? From my Father laa,...my father said 'belinda' having a very good meaning..its from SPANISH language...BELINDA means sesuatu yang indah, yang menarik, yang cantik, yang lemah lembut..what my father says is correct, i already found it at
http://www.babyhold.com/list/Greek_Baby_Names/Melinda/details/
u can check if u dont believe...so what a problem??..

a problem maybe people dont know it is and my father too fowards at that time 2 use a spanish language and i dont know where my father got it, maybe with his english best friend, he hv many english friend fomerly when he work at Port+ship sailing..

"Nama kan lah anak-anak kamu dengan nama-nama yang indah dan elok panggilannya"..

tak kisah lah nama anak itu dari bahasa arab @ bahasa spanish ke @ bahasa melayu exmple 'melati ke, kasih ke, Tuah ke kan..as long nama itu mempunyai maksud + panggilan yang baik kan..??kan..??..

and 2 my Father, thanks a lot 4 giving me name 'Belinda'..

5 comments:

  1. kalau belida pun sedap gak.. sama cam nama ikan belida ha..ha..

    ReplyDelete
  2. sinomosa..thanks..
    aboy..hei, byk cantik..ok gak nama ikan dr aboy asam boi tu..leh buat jeruk jek..

    ReplyDelete
  3. ye la.. sebelum ni de terpk gak psl name ni.. skrng terjawab sudahhh... :) hmm... sesuatu yang indah, yang menarik, yang cantik, yang lemah lembut... mmg padan la ngan tuannye cewahhhhh :p (oooppsss telepas plak)

    ReplyDelete
  4. Belinda tu bukan nama spesis ikan darat yg di panggil ikan BELIDA ke?

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK